Otizmin farkındayız, bir gün değil her gün yanınızdayız!

Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Nurgül TEZCAN KARDAŞ'ın yürütmüş olduğu Uyarlanmış Beden Eğitimi ve Spor dersi kapsamında 65 öğrencimiz sokağa çıktı ve tanımadıkları çok sayıda kişi ile otizm hakkında röportaj yaptı. Öncelikle halka otizm spektrum bozukuğu sendromunun ne olduğunu soran öğrenciler, ardından sendrom hakkında bilgiler aktararak hayatı birlikte en nitelikli şekilde paylaşmak için neler yapabiliriz sorusu ile otizm farkındalığı oluşturmak için güzel bir hareket başlattı.

Görüşme yapılan her bireyin başka kişilere de otizm hakkındaki bilgileri aktarması ve farkındalık oluşması amacı ile yapılan bu etkinliğin, belirli aralıklarla tekrarlanacağı belirtildi. Güzel bir amaç için başlatılan hareketin amacına ulaşmasını diliyoruz.

*İlgili kişilerden paylaşım izni alınmıştır.