Ana içeriğe atla

02.10.2022 Çarşamba Günü Araştırma Merkezimizin organizasyon ve yütücülüğünü üstlendiği “Otizm Spektrum Bozukluğunda Tehtidler, Fırsatlar ve Önlemler Çalıştayı” tamamlandı.

Çalıştaya Otizm Spektrum Bozukluğu’nda ilde söz sahibi olan tüm otorite kurum kuruluş temsilcileri yer aldı. Bu kapsamda 14 kurum, alanındaki Otizm Spektrum Bozukluğuna ilişkin süreçleri paylaştı. Tüm gün süren ve 2 oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayın 1. Oturumunda Otizm Spektrum Bozukluğu’nda Eğitsel Fırsatlar ve Tehditler, Otizm Spektrum Bozukluğu’nda Toplumsal Fırsatlar ve Tehditler, Otizm Spektrum Bozukluğu’nda Aile Desteğinin Artıları ve Eksileri konularını içeren üç masa görev aldı. Masalardan çıkan sonuçlar ise tüm katılımcıların katılımı ile 2. Oturumda alana ilişkin İyileştirmeler ve Önlemler çerçevesinde tartışılarak konuya ilişkin il adına işbirliği içerisinde yapılacak çalışmalar konuşuldu. Çok verimli şekilde tamamlanan çalıştayın en önemli sonuçlarından birkaçı, farkındalık boyutunda yapılması gereken çalışmalara ilişkin örnek uygulamalar, birimler arası entegrasyonun efektif olarak sağlanması için yapılması gerekenler ve özellikle Otizm Spektrum Bozukluğunu tüm boyutları ile ele alarak eğitim sürecinin yürütülmesine fırsat veren merkezlerin oluşturulması ihtiyacı olarak tespit edildi.

Kurumlar arası işbirliği ile büyük proje çalışmaları yapılarak tespit edilen ihtiyaçların giderilmesine yönelik girişimleri başlatılması kararları ile çalıştay sonlandırıldı. Önemli girişimlere başlangıç yaratacağına inanılan çalıştayın geleneksel hale getirilmesi beklentiler arasında yer aldı.

Çalıştay sonunda, davetlilere katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Galeri